Ovocný salát s krémem
Suroviny
- 300 g Hroznové víno
- 250 g Sýr krémový
- 250 g Tvaroh tučný
- 300 g Jogurt bílý
- 500 g Jahody zahradní
- 70 g Cukr moučkový
- 25 g Pistácie
- 400 g Kompot ananasový
- 400 g Kompot broskvový
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cukr vanilka
- 4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 18 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 399.3 mg
- Vláknina 5998.3 mg
- Vitamín A 5998.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 94.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okapané broskve a ananas nakrájíme na kousky. Omyté jahody a hroznové víno rozpůlíme. Moučkový cukr rozmícháme ve 2 lžících amaretta a promícháme s připraveným ovocem.
-
2
Zbylý cukr a amaretto rozetřeme s krémovým sýrem, tvarohem, jogurtem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Zlehka promícháme s ovocem a povrch salátu posypeme nasekanými pistáciemi.