Sekaná na plechu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 1200 g Maso mleté - mix
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1067 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 501.5 mg
  • Vláknina 6409.9 mg
  • Vitamín A 6409.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle namočíme do vody a vymačkáme. Rozdrobíme je do mísy, přidáme mleté maso, vejce, jemně nasekanou cibuli, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a očištěné, na kostičky nakrájené papriky, hořčici a nasekanou mátu. Dobře propracujeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Plech s okrajem vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně naplníme masovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

  • 3

    Sýr nakrájíme na nudličky a ozdobně poklademe na sekanou pečeni. Zapékáme ještě 10 minut.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu