Brokolicová pánev s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brokolice
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 750 g Mrkev kořen
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 3 kávová lžička Mandle plátky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Bageta
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1041 kcal
  • Sacharidy 176 g
  • Tuky 441 g
  • Sodík 2256 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 159 g
  • Cholesterol 28.4 mg
  • Draslík 1184.4 mg
  • Vláknina 36358.4 mg
  • Vitamín A 36358.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 223.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou brokolici rozebereme na růžičky a spolu s oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkví osmahneme na teflonové pánvi bez tuku. Přidáme 5 lžic vody a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom zeleninu vyjmeme z pánve.

  • 2

    Nivu nadrobno nakrájíme a necháme rozpustit v zeleninové šťávě na pánvi. Vmícháme mléko, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.

  • 3

    Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, vložíme zpět zeleninu a prohřejeme. Nakonec pokrm posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.

  • 4

    Podáváme s bagetou.

Komentáře k receptu