Telecí závitky s bylinkovým tvarohem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Petržel - nať
  • 150 g Tvaroh jemný
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 10 g Bazalka
  • 700 g Telecí kýta
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 164.3 mg
  • Draslík 814.3 mg
  • Vláknina 868 mg
  • Vitamín A 868 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou petržel a bazalku nasekáme, vmícháme do tvarohu spolu s nastrouhaným sýrem a strouhankou. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, potřeme tvarohovým krémem a svineme do závitků. Sepneme je párátky.

  • 3

    Závitky opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek rozvaříme s vínem, vmícháme smetanu a vaříme 15 minut. Omáčku osolíme, opepříme, vložíme závitky a pod pokličkou zvolna dusíme 20 minut.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu