Chřest se šunkovou palačinkou
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1500 g Chřest bílý
- 250 g Jogurt bílý
- 100 g Šunka dušená
- 200 ml Mléko polotučné
- 4 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 l Voda pitná
- 0.5 šálek Minerální voda jemně perlivá
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 10 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 148.3 mg
- Draslík 935.6 mg
- Vláknina 18469.8 mg
- Vitamín A 18469.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, špetky soli, vajec a mléka připravíme těsto a necháme je 30 minut odpočinout. Přilijeme minerální vodu a zamícháme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme část oleje, vložíme část šunky nakrájené na kostičky a zalijeme naběračkou těsta. Usmažíme palačinku, vyjmeme a necháme na teplém místě. Stejně postupujeme u dalších palačinek.
-
3
Omytý chřest oloupeme a dřevnaté konce odstraníme. Výhonky vaříme v osolené vodě s cukrem 15 minut a scedíme je. Jogurt ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a kmínem. Vmícháme nasekané bylinky.
-
4
Na talíře upravíme chřest s palačinkami a obložíme bylinkovým jogurtem.