Nudle s růžičkovou kapustou
Suroviny
- 400 g Nudle široké
- 50 g Slanina vepřová
- 150 g Kapusta růžičková
- 125 ml Vývar zeleninový
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.09 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 10 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 21.6 mg
- Draslík 105.6 mg
- Vláknina 4641 mg
- Vitamín A 4641 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme na oleji a vyjmeme. Na výpeku necháme zesklovatět na dílky pokrájenou cibuli, přidáme omytou, rozčtvrcenou růžičkovou kapustu a krátce vše osmahneme. Přilijeme vývar, smetanu a pod pokličkou asi 10 minut dusíme. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
-
3
Přidáme vařené nudle a krátce společně prohřejeme. Pokrm upravíme na talíře, posypeme rozškvařenou slaninou.