Tymiánové kotlety s lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 750 g Vepřové kotlety
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Lilek
  • 4 ks Petržel - nať
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 129.4 mg
  • Draslík 1363 mg
  • Vláknina 24032.8 mg
  • Vitamín A 24032.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je ze všech stran na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Vmícháme rajčata a podusíme ještě 5 minut. Omytou petrželku nasekáme, 2 lžíce ponecháme stranou a zbylou přimícháme k zelenině.

  • 2

    Omyté maso osolíme, opepříme a opékáme na oleji na pánvi po každé straně asi 5 minut. Po obrácení je posypeme lístky tymiánu a citronovou kůrou.

  • 3

    Kotlety rozdělíme na talíře, obložíme zeleninou a pokrm posypeme zbylou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu