Vývar ze zvěřiny s knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 94.3 mg
- Draslík 294.9 mg
- Vláknina 1249.6 mg
- Vitamín A 1249.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze zvěřiny pečlivě opláchneme a vykostíme.
-
2
Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a spolu s masem osmahneme na tuku.
-
3
Přidáme kosti, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Potom přidáme koření a vaříme zvolna, až maso změkne.
-
4
Uvařené maso vyjmeme,nakrájíme na malé kostičky a vývar procedíme hustým cedníkem.
-
5
Před podáváním jej dochutíme solí a převaříme.
-
6
Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce je podusíme na tuku a přidáme ke knedlíčkům a nakrájenému masu.
-
7
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, knedlíčky a žampiony až při podávání.
-
8
Příprava knedlíčků: Opláchnuté maso ze zvěřiny vykostíme, jemně umeleme společně se žemlí navlhčenou mlékem a přidáme prosátou mouku, vejce, žampiony (opláchnuté, rozsekané a podušené na másle s jemně nakrájenou cibulí). Vše mírně osolíme, opepříme a promícháme.
-
9
Ze směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci a uvaříme je v části vývaru. Uvařené knedlíčky, nakrájené maso i žampiony zalijeme vývarem a ponecháme zvlášť.