Játrové špízy s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra telecí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bageta
  • 2 ks Fíky čerstvé
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1067 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 252.1 mg
  • Draslík 576.6 mg
  • Vláknina 10866.2 mg
  • Vitamín A 10866.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferonky omyjeme, nasekáme na jemno a smícháme s olivovým olejem, prolisovaným česnekem a nasekaným čerstvým rozmarýnem.

  • 2

    Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Opepříme je, naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny.

  • 3

    Bagetu pokrájíme na tenké krajíčky, omyté fíky rozkrájíme na dílky. Na špejle napichujeme játra střídavě s bagetou, fíky a lístky šalvěje. Pečeme na másle ze všech stran asi 5 minut.

  • 4

    Upečené špízy osolíme a rozdělíme na taliře.

Komentáře k receptu