Okoun s kořeněnou bramborovou kůrkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 160 g Okoun - filety
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 665.8 mg
  • Vláknina 6541.3 mg
  • Vitamín A 6541.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce okouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky. Žloutek vmícháme do osolené a opepřené mouky, přidáme tymián, přimícháme k bramborám.

  • 2

    Porce ryby obložíme polovinou bramborové směsi a opečeme na oleji do zlatova, obložíme zbylými bramborami, obrátíme, opečeme.

  • 3

    Na jemno pokrájenou šalotku necháme na másle zesklovatět, přilijeme limetkovou šťávu a opepříme.

  • 4

    Opečené porce okouna rozdělíme na talíře se šalotkovou omáčkou a ozdobíme plátky limetky.

  • 5

    Podáváme s listovým špenátem.

Komentáře k receptu