Slepičí vývar s masem a nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 840 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 213.2 mg
- Vláknina 2233.6 mg
- Vitamín A 2233.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme, až je slepice částečně měkká.
-
2
Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka.
-
3
Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu.
-
4
Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.
-
5
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané promícháme se slepičím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.
-
6
Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.
-
7
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem, zeleninou a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.