Vajíčkový salát s brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 50 g Majonéza
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 50 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Ředkvička
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 162.5 mg
  • Draslík 273.8 mg
  • Vláknina 3104.8 mg
  • Vitamín A 3104.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo (10 minut). Zprudka je zchladíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Salát opláchneme ve studené vodě, ředkvičky omyjeme a rozčtvrtíme. Omytou okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, sýr a šunku pokrájíme na proužky.

  • 3

    Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, kečupem, cukrem, solí, pepřem a brandy. Vejce oloupeme a nakrájíme na osminky.

  • 4

    Vše nakonec upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu