Plněná zelná hlávka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová plec
  • 40 g Slanina vepřová
  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Saturejka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1050 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 78.7 mg
  • Draslík 1725.1 mg
  • Vláknina 16241.1 mg
  • Vitamín A 16241.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí povaříme v osolené vodě 10 minut a scedíme. Po vychladnutí odstraníme košťál, vykrojíme vnitřní část tak, aby zbyly jen velké listy.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme.

  • 3

    Maso spolu se žemlí umeleme, přidáme slaninu s cibulí, sůl, koření, nasekané natě, vše promícháme.

  • 4

    Zelí naplníme masovou hmotou, převážeme provázkem a ve vývaru zvolna vaříme asi 60 minut.

  • 5

    Zelí vyjmeme, zbavíme provázku, nakrájíme na porce a pokapeme rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu