Bramborový salát s masovými kuličkami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Brambory vařené
  • 100 g Majonéza
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika sterilovaná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 3339 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 491.2 mg
  • Vláknina 8902.7 mg
  • Vitamín A 8902.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso pokrájíme na kousky a najemno umeleme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou papriku a nasekaný estragon. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi nakrájíme stejné kousky, vytvarujeme kuličky, usmažíme je v horkém oleji. Po usmažení kuličky osušíme papírovou utěrkou.

  • 3

    Uvařené, oloupané brambory osolíme, přidáme jemně rozkrájenou cibuli, na kostičky krájenou okurku, na proužky pokrájenou papriku, vmícháme majonézu ochucenou hořčicí a octem. Vše zlehka promícháme, necháme odležet.

  • 4

    Salát upravíme na mísu, obložíme masovými kuličkami a ozdobíme proužky papriky.

Komentáře k receptu