Krůtí maso pečené s rýží

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí stehna
  • 300 g Rýže loupaná
  • 20 g Hrášek mražený
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 901 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 117.5 mg
  • Draslík 689.3 mg
  • Vláknina 7875.2 mg
  • Vitamín A 7875.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme omytá a osolená krůtí stehna, dusíme je doměkka. Podle potřeby maso podléváme zeleninovým vývarem. Měkká stehna vyjmeme a vykostíme.

  • 2

    Propláchnutou rýži povaříme asi 2 minuty, scedíme a zalijeme šťávou, ve které jsme dusili maso. Přidáme majoránku, utřený česnek, podušený hrášek, nakrájené maso ze stehen, vše zamícháme. Zalijeme vývarem a dáme péci do trouby asi na 20 minut.

  • 3

    Při podávání posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu