Pórkové omelety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Pórek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 255.1 mg
  • Draslík 1347 mg
  • Vláknina 25358 mg
  • Vitamín A 25358 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.9 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo, pórek na něm osmahneme.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem, solí a moukou, nalijeme na osmahnutý pórek, posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Omeletu rozdělíme na 4 díly, posypeme nasekanou petrželkou a upravíme na talíře.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu