Bylinková omeleta s uzeným masem a sýrem
Suroviny
- 100 g Uzené maso vařené
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Pažitka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 56 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 527.7 mg
- Draslík 180.7 mg
- Vláknina 662 mg
- Vitamín A 662 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso nakrájíme na kostičky. Žloutky rozšleháme s moukou, mlékem a solí, přidáme nastrouhaný sýr, nasekané bylinky, nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a připravené maso.
-
2
Těsto nalijeme do máslem vymazané dortové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší.