Perkelt z kuřecích jater a žaludků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 33 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 371.2 mg
- Draslík 502.4 mg
- Vláknina 3269.5 mg
- Vitamín A 3269.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a odblaněné žaludky rozčtvrtíme a znovu propláchneme.
-
2
Na rozpáleném sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, promícháme a přilijeme trochu vody. Přidáme žaludky, prolisovaný česnek, osolíme a pod pokličkou dusíme téměř do měkka.
-
3
Slaninu pokrájíme na kostičky, zlehka opečeme, přidáme očištěná, rozkrájená játra a opékáme 3 minuty.
-
4
Očištěné, na kousky krájené papriky i omytá, na kousky pokrájená rajčata smícháme s opečenými játry a dušenými žaludky, vše ještě chvíli podusíme.
-
5
Podáváme s krupicovými noky.