Perkelt z kuřecích jater a žaludků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žaludky drůbeží
  • 400 g Játra kuřecí
  • 40 g Slanina vepřová
  • 160 g Paprikové lusky čerstvé
  • 80 g Rajčata
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 371.2 mg
  • Draslík 502.4 mg
  • Vláknina 3269.5 mg
  • Vitamín A 3269.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a odblaněné žaludky rozčtvrtíme a znovu propláchneme.

  • 2

    Na rozpáleném sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, promícháme a přilijeme trochu vody. Přidáme žaludky, prolisovaný česnek, osolíme a pod pokličkou dusíme téměř do měkka.

  • 3

    Slaninu pokrájíme na kostičky, zlehka opečeme, přidáme očištěná, rozkrájená játra a opékáme 3 minuty.

  • 4

    Očištěné, na kousky krájené papriky i omytá, na kousky pokrájená rajčata smícháme s opečenými játry a dušenými žaludky, vše ještě chvíli podusíme.

  • 5

    Podáváme s krupicovými noky.

Komentáře k receptu