Vepřové plátky po staročesku
Suroviny
- 100 g Houby čerstvé
- 600 g Vepřová kýta
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.47 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 35 g
- Sodík 749 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 126.7 mg
- Draslík 1184.4 mg
- Vláknina 1665.8 mg
- Vitamín A 1665.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a opečeme na oleji. Maso osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod poklicí téměř do měkka. Potom přidáme očištěné, nakrájené houby a dusíme dále.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smtanou rozkvedlanou s moukou a znovu povaříme. Do omáčky přidáme nasekaný kopr, ocet, podle chuti sůl, vložíme zpět maso a krátce podusíme.
-
3
Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.