Vepřové plátky po staročesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.47 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 749 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 126.7 mg
  • Draslík 1184.4 mg
  • Vláknina 1665.8 mg
  • Vitamín A 1665.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a opečeme na oleji. Maso osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod poklicí téměř do měkka. Potom přidáme očištěné, nakrájené houby a dusíme dále.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smtanou rozkvedlanou s moukou a znovu povaříme. Do omáčky přidáme nasekaný kopr, ocet, podle chuti sůl, vložíme zpět maso a krátce podusíme.

  • 3

    Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.

Komentáře k receptu