Hovězí guláš s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Hovězí kližka
  • 400 g Celer bulvový
  • 200 g Rajčata
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 379.5 mg
  • Vláknina 5384.8 mg
  • Vitamín A 5384.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na větší kousky a opečeme nasucho v teflonové pánvi. Podlijeme vodou, dusíme do poloměkka.

  • 2

    Následně k masu přidáme na nudličky rozkrájený, očištěný celer a asi 15 minut před dovařením přidáme na čtvrtky pokrájená, oloupaná rajčata.

  • 3

    Pokrm zahustíme nasucho opraženou moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě, chvíli povaříme a nakonec přidáme kousek másla.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu