Klobásy s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 700 g Kapusta hlávková
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Klobása vepřová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.7 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1768 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 2972.6 mg
  • Vláknina 28365.5 mg
  • Vitamín A 28365.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 462.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Omytou kapustu nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm cibuli. Přidáme kapustu, podusíme ji za stálého míchání asi 8 minut, poté ji osolíme a opepříme. Přidáme protlak, promícháme a ještě chvíli dusíme. Přilijeme vývar, povaříme 10 minut.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme zbylý olej a opečeme na něm klobásy.

  • 4

    Ještě teplé brambory smícháme s nasekanou petrželkou. Na talíře rozdělíme klobásy, kapustu a brambory. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu