Klobásy s kapustou
Suroviny
- 400 g Brambory
- 700 g Kapusta hlávková
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Klobása vepřová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.7 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1768 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 2972.6 mg
- Vláknina 28365.5 mg
- Vitamín A 28365.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 462.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Omytou kapustu nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.
-
2
V kastrole rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm cibuli. Přidáme kapustu, podusíme ji za stálého míchání asi 8 minut, poté ji osolíme a opepříme. Přidáme protlak, promícháme a ještě chvíli dusíme. Přilijeme vývar, povaříme 10 minut.
-
3
Na pánvi rozpálíme zbylý olej a opečeme na něm klobásy.
-
4
Ještě teplé brambory smícháme s nasekanou petrželkou. Na talíře rozdělíme klobásy, kapustu a brambory. Ihned podáváme.