Fazolkový nákyp s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolky mražené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Salám drůbeží
  • 1.6 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 1 hrnek Rýže dušená
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 134.1 mg
  • Draslík 276.6 mg
  • Vláknina 7469.2 mg
  • Vitamín A 7469.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražené fazolky podusíme v osolené vodě do měkka a scedíme je.

  • 2

    Mouku nasucho opražíme, po vychladnutí ji rozmícháme s mlékem a uvaříme hustou omáčku.

  • 3

    Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme ve vrstvách fazolky, vařenou rýži, nadrobno nakrájený salám a vše zalijeme připravenou omáčkou. Povrch poklademe vločkami másla, přelijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka a posypeme strouhankou.

  • 4

    Pokrm upečeme v mírně vyhřáté troubě a podáváme.

Komentáře k receptu