Pórková polévka s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 30 g
- Sodík 673 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 95.2 mg
- Draslík 1895.8 mg
- Vláknina 17041.4 mg
- Vitamín A 17041.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na oleji. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli přisypeme k masu, společně opékáme. Přilijeme vývar a pod poklicí vaříme asi 30 minut do měkka.
-
2
Očištěný pórek pokrájíme na špalíčky, oloupané brambory rozkrájíme na kostičky. Obojí přidáme do vařící polévky, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Zvolna vaříme ještě 30 minut.
-
3
Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.