Pórková polévka s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 500 g Brambory
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.26 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 95.2 mg
  • Draslík 1895.8 mg
  • Vláknina 17041.4 mg
  • Vitamín A 17041.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na oleji. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli přisypeme k masu, společně opékáme. Přilijeme vývar a pod poklicí vaříme asi 30 minut do měkka.

  • 2

    Očištěný pórek pokrájíme na špalíčky, oloupané brambory rozkrájíme na kostičky. Obojí přidáme do vařící polévky, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Zvolna vaříme ještě 30 minut.

  • 3

    Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu