Zapékané ratatouille

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bazalka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Paprikové lusky čerstvé
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 232.1 mg
  • Draslík 1175.6 mg
  • Vláknina 8271.3 mg
  • Vitamín A 8271.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 251.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Očištěné papriky rozkrájíme na kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na špalíky. Orestujeme na oleji.

  • 3

    Omyté bylinky natrháme, smícháme je se žloutky, kysanou s sladkou smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu dávky nastrouhaného sýru.

  • 4

    Část brambor urovnáme do vymaštěného pekáčku. Na ně dáme část paprik a cibule, přikryjeme bramborami, nahoru znovu dáme zeleninu. Vše posypeme zbylým sýrem.

  • 5

    Pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu