Houbová polévka s krupkami
Suroviny
- 60 g Krupky trhané
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Bujón hovězí
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 2 stroužek Česnek
- 1 hrnek Houby čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.09 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 1 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 207.3 mg
- Vláknina 2378.3 mg
- Vitamín A 2378.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné houby rozkrájíme na kousky, vložíme na jemně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a krátce podusíme. Zaprášíme paprikou, moukou, osmahneme, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
-
2
Přidáme spařené a scezené krupky, sůl, kmín, pepř, rozetřený česnek. Vaříme, až krupky i houby zcela změknou. Nakonec polévku ochutíme kouskem bujónu a špetkou majoránky, jen krátce povaříme.
-
3
Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.