Čevabčiči se zeleninovým přelivem
Suroviny
- 600 g Vepřové maso mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Paprika sterilovaná
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.23 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 120 g
- Sodík 2675 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 108.7 mg
- Draslík 735.1 mg
- Vláknina 7644.8 mg
- Vitamín A 7644.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé válečky, obalíme je v mouce a na pánvi vymazané částí sádla opečeme po všech stranách.
-
2
Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka.
-
3
V pánvi po opékání masa rozehřejeme zbylé sádlo, přidáme pokrájenou zeleninu a krátce ji orestujeme. Hořčici smícháme s nasekaným česnekem a sterilovanými kapiemi a přidáme k zelenině.
-
4
Čevabčiči podáváme s bramborovou kaší, přelité zeleninou s ochucenou hořčicí.