Čevabčiči se zeleninovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Paprika sterilovaná
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.23 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 2675 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 108.7 mg
  • Draslík 735.1 mg
  • Vláknina 7644.8 mg
  • Vitamín A 7644.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé válečky, obalíme je v mouce a na pánvi vymazané částí sádla opečeme po všech stranách.

  • 2

    Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka.

  • 3

    V pánvi po opékání masa rozehřejeme zbylé sádlo, přidáme pokrájenou zeleninu a krátce ji orestujeme. Hořčici smícháme s nasekaným česnekem a sterilovanými kapiemi a přidáme k zelenině.

  • 4

    Čevabčiči podáváme s bramborovou kaší, přelité zeleninou s ochucenou hořčicí.

Komentáře k receptu