Zeleninové řízky s kuřecím masem
Suroviny
- 100 g Kedlubna
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Kuřecí maso vařené
- 150 g Mrkev kořen
- 150 g Květák
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 33 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 139.8 mg
- Draslík 262 mg
- Vláknina 8135.1 mg
- Vitamín A 8135.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, scedíme a nadrobno pokrájíme.
-
2
Rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme je mlékem, rozmělníme, promícháme se zeleninou, nakrájeným masem, vejci, moukou a nasekanou petrželkou. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky.
-
3
Ze směsi tvarujeme menší tenké řízky. Vložíme je na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.