Zeleninové řízky s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kedlubna
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Květák
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 139.8 mg
  • Draslík 262 mg
  • Vláknina 8135.1 mg
  • Vitamín A 8135.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, scedíme a nadrobno pokrájíme.

  • 2

    Rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme je mlékem, rozmělníme, promícháme se zeleninou, nakrájeným masem, vejci, moukou a nasekanou petrželkou. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme menší tenké řízky. Vložíme je na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu