Kuřecí křídla s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 ks Kuřecí křídla
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1237 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 351.1 mg
  • Draslík 806.6 mg
  • Vláknina 2539.8 mg
  • Vitamín A 2539.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí křídla smícháme se solí a pepřem a pořádně vetřeme do masa. Sezamový olej rozmícháme s medem a křídla v něm necháme asi půl hodiny marinovat.

  • 2

    Poté ve woku rozpálíme rostlinný olej a maso na něm zprudka po každé straně dozlatova opečeme.(cca 4min). Wok odstavíme, křídla vyjmeme a uchováme horká.

  • 3

    Pomeranč omyjeme v horké vodě a po osušení odstraníme kůru. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme bez míchání zkaramelizovat a odstavíme ze sporáku. Přidáme vypečenou šťávu z masa a pomerančovou šťávu. Poté mícháme dokud nevznikne hladká omáčka. Můžeme přidat pomerančovou šťávu nebo vodu podle potřeby. Nakonec do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a necháme zvolna vařit asi 3minuty.

  • 4

    Kuřecí křídla podáváme přelitá pomerančovou šťávou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu