Špagety zapečené s uzeným masem a zeleninou
Suroviny
- 300 g Špagety, Makarony
- 200 g Uzené maso vařené
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pórek
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Celer bulvový
- 0.25 ks Brokolice
- 1 l Voda pitná
- 0.25 l Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 128 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 200.8 mg
- Draslík 551.5 mg
- Vláknina 12855.7 mg
- Vitamín A 12855.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme podle návodu, scedíme je, necháme okapat. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev, celer a brokolici uvaříme doměkka a nakrájíme na kousky, omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
Uvařené špagety promícháme s masem, zeleninou a olejem. Směs vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy a prohřejeme v troubě. Po chvíli ji zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dále pečeme. Před dopečením posypeme pokrm nastrouhaným sýrem, který necháme roztavit.