Polévka s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Máta
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.75 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 39 mg
  • Vláknina 4314.5 mg
  • Vitamín A 4314.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme jíšku, odstavíme z ohně, přilijeme studenou vodu a dobře promícháme.

  • 2

    Vložíme všechno koření a povaříme 10 - 15 minut, aby mouka nebyla syrová. Nevaříme déle, polévka by měla nedobrou příchuť.

  • 3

    Před podáváním do polévky zamícháme rozšlehané vejce.

  • 4

    Podáváme s osmaženými kostičkami rohlíků nebo chleba.

Komentáře k receptu