Trakijské fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 0.44 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 1964.9 mg
  • Vláknina 35668 mg
  • Vitamín A 35668 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané, propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme do měkka.

  • 2

    Uvařené fazole scedíme, osolíme, upravíme na talíře, posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a 3 lžíce vařící vody. Necháme přejít varem a nalijeme na fazole.

  • 4

    Každou porci ozdobíme dílkem citronu a podáváme.

Komentáře k receptu