Protýkaný bůček na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Párky jemné
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 237.1 mg
  • Vláknina 187 mg
  • Vitamín A 187 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý vepřový bok zbavíme žeberních kostí, podélně jej protáhneme párky. Osolíme, potřeme paprikou a vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti. Podlijeme trochou vody a piva, maso zvolna pečeme téměř do měkka.

  • 2

    Poté bůček obrátíme, kůži nařízneme na proužky, podlijeme zbylým pivem a dopečeme. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře. Šťávu přecedíme, nalijeme na porce.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší a jablkovým kompotem.

Komentáře k receptu