Vaječná hnízdečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 268.7 mg
  • Draslík 80.9 mg
  • Vláknina 133.8 mg
  • Vitamín A 133.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíčky toastového chleba potřeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, potřeme jím toasty. Uprostřed vyhloubíme důlky, do kterých vložíme žloutky, osolíme, opepříme, pečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem, až sníh zezlátne a žloutky ztuhnou.

  • 3

    Ihned podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu