Novoroční vepřové kapsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 28 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 122.1 mg
- Draslík 594.5 mg
- Vláknina 2663 mg
- Vitamín A 2663 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na vyšší řízky. Prořízneme do nich kapsy, maso jemně naklepeme a kapsy zevnitř vytřeme kečupem.
-
2
Do plátků šunky zabalíme na hranolky rozkrájené broskve, vložíme do připravených řízků a kapsy uzavřeme jehlami.
-
3
Vzniklé závitky obalíme v mouce, vložíme na rozehřátý olej a máslo, podlijeme trochou vody. Zvolna dusíme do měkka.
-
4
Před koncem dušení maso posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme pod pokličkou jen roztavit.