Kachna obložená plněnými jablky
Suroviny
- 1200 g Kachna mražená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Zelí hlávkové červené
- 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 dl Víno červené
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 75 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 258.9 mg
- Vláknina 4320.1 mg
- Vitamín A 4320.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kachnu navrchu i zevnitř osolíme a dáme péci.
-
2
Omytá jablka se slupkou seřízneme. Připravíme náplň z jemně nakrájeného červeného zelí udušeného na cibulce a ochuceného vínem, solí, kmínem a cukrem. Vydlabeme vnitřky jablek, poté je naplníme.
-
3
Do kastrolu přelijeme trochu vypečené šťávy z kachny, vložíme naplněná jablka a upečeme tak, aby zůstala celá.
-
4
Zbylé zelí dáme na mísu, upravíme na něj naporcovanou kachnu a obložíme pečenými jablky.