Hrášek po florentsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 19 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 68.2 mg
- Draslík 352.5 mg
- Vláknina 15184.8 mg
- Vitamín A 15184.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme utřený česnek a omytý, na proužky nakrájený hlávkový salát. Krátce podusíme pod pokličkou. Dále přidáme hrášek, cukr, sůl, pepř, trochu vody a dusíme doměkka.
-
2
Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a vmícháme do hrášku.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.