Omeleta aux fines herbes
Suroviny
- 2 ks Šalotka
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 0.22 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 17 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 500.3 mg
- Draslík 492.3 mg
- Vláknina 384.5 mg
- Vitamín A 384.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozpuštěném másle zvolna podusíme jemně nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek doměkka. Vmícháme nasekané bylinky, zlehka přimícháme ušlehanou smetanu a našlehaná vejce. Podle chuti osolíme.
-
2
Na teflonové pánvi rozpálíme trochu oleje. 1/4 hmoty nalijeme na pánev a rozprostřeme po dně. Během smažení omeletou pohybujeme, aby se těsto rovnoměrně smažilo.
-
3
Hotovou omeletu natřikrát přeložíme a přesuneme na talíř. Stejně postupujeme u dalších 3 omelet.
-
4
Pokrm podáváme horký.