Omeleta aux fines herbes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Šalotka
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.22 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 500.3 mg
  • Draslík 492.3 mg
  • Vláknina 384.5 mg
  • Vitamín A 384.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozpuštěném másle zvolna podusíme jemně nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek doměkka. Vmícháme nasekané bylinky, zlehka přimícháme ušlehanou smetanu a našlehaná vejce. Podle chuti osolíme.

  • 2

    Na teflonové pánvi rozpálíme trochu oleje. 1/4 hmoty nalijeme na pánev a rozprostřeme po dně. Během smažení omeletou pohybujeme, aby se těsto rovnoměrně smažilo.

  • 3

    Hotovou omeletu natřikrát přeložíme a přesuneme na talíř. Stejně postupujeme u dalších 3 omelet.

  • 4

    Pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu