Bramborový salát po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 387.3 mg
- Vláknina 4967.3 mg
- Vitamín A 4967.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na kostičky nakrájené brambory zalijeme studenou vodou a vaříme je asi 15 minut doměkka. Potom je prolijeme studenou vodou a osušíme.
-
2
Omytou celerovou nať a očištěnou papriku zbavenou semen nakrájíme na malé kostičky.
-
3
Brambory, celerovou nať a papriku vložíme do mísy, přidáme olej, majonézu, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.
-
4
Před podáváním salát podle chuti osolíme a opepříme.