Indiánský pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 10 ks Křížaly (sušená jablka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2.5 šálek Mléko plnotučné
  • 0.333333 šálek Mouka kukuřičná
  • 0.333333 šálek Melasa
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 150.3 mg
  • Draslík 376.7 mg
  • Vláknina 1523.4 mg
  • Vitamín A 1523.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 981.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku smícháme 1 šálek mléka s kukuřičnou moukou a prochladlým rozpuštěným máslem. Za stálého míchání uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna vaříme 5 minut.

  • 2

    Po odstavení z ohně vmícháme melasu, cukr, zázvor, skořici a sůl. Přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vejci. Pro vylepšení můžeme přimíchat na kousky nakrájené křížaly.

  • 3

    Směs vlijeme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut do zlatova.

  • 4

    Pudink podáváme teplý nebo studený a povrch před podáním poprášíme skořicí.

  • 5

    Pudink je vhodnou přílohou k masu.

Komentáře k receptu