Česneková veka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Veka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 29.7 mg
  • Draslík 19.8 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, ale nedokrojíme je. Veka tak zůstane pohromadě.

  • 2

    Rozpůlenými stroužky česneku potřeme celou veku i nakrojené plátky zevnitř.

  • 3

    Zbylý česnek prolisujeme, smícháme s máslem, nastrouhaným Parmezánem, nasekanou petrželkou a solí. Směsí potřeme plátky veky na povrchu i uvnitř.

  • 4

    Celou veku zabalíme do alobalu, na vrchu necháme alobal otevřený.

  • 5

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu