Obrácená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 9 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 254.4 mg
- Draslík 79.6 mg
- Vláknina 79.5 mg
- Vitamín A 79.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme do pánve na rozehřáté máslo a připravíme tzv. "volská oka". Obrátíme je a krátce opečeme i po druhé straně.
-
2
Vejce osolíme, opepříme, na každou porci položíme plátek sýra.
-
3
Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme např. s opečenou slaninou nebo s bramborákem.