Olivový olej nejen na saláty
Olivový olej se pyšní svoji hustší konzistencí a specifickou barvou, která vyloženě láká k příměsím do různých druhů pokrmů. Osobitá a výtečná je samozřejmě i samotná chuť, pro kterou je zmíněný doplněk stravy využíván. Nejčastěji je olej přidáván právě do studené kuchyně, konkrétně do libovolných druhů salátů. V nich působí jako jedinečné dochucovadlo a preparát, který Vás doslova zaplaví množstvím vitamínů a látek, jež přispívají k lepší obraně organismu nebo snižování cholesterolu v těle.
Výjimkou však není ani tepelná úprava olivového oleje. Jeho kvalitní a známá odrůda, často nazývána jako „Panenský olej“, má provozní teplotu dokonce daleko vyšší, než u běžných a klasických výrobků. Není proto žádnou obtíží, připravovat jakékoliv smažené pochutiny, které budou obsahovat naopak daleko menší množství tuku, než je obvyklé.
Pakliže patříte mezi obdivovatele a labužníky středomořské kuchyně, stane se olivový olej jistě Vaší nepostradatelnou rukou v kuchyni, ať už jde o přípravu jakýchkoliv pokrmů. Naučte se při přípravě jídla používat olivové oleje s rozdílnou hodnotou kyselosti, jež budou bezkonkurenčním chuťovým doplňkem libovolné stravy.