Kukuřičná kaše se sázenými vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka kukuřičná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1.29 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sýr Brynza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 279.4 mg
  • Draslík 190.2 mg
  • Vláknina 4750 mg
  • Vitamín A 4750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, mouky a soli uvaříme řidší kaši. Přidáme máslo, smetanu, brynzu a dobře promícháme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, dáme do ní kaši a urovnáme ji lžící namočenou v mléce.

  • 3

    Pomaštěnou lžící vyhloubíme na povrchu kaše důlky, do každého rozklepneme vejce, osolíme a poklademe kousky másla.

  • 4

    Pokrm zapečeme v horké troubě. Když bílky ztuhnou, ihned podáváme.

Komentáře k receptu