Vejce s kari

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Bešamel
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 382.4 mg
  • Draslík 230.5 mg
  • Vláknina 953.8 mg
  • Vitamín A 953.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a po šířce rozkrojíme.

  • 2

    Do bešamelu vmícháme kari koření. Z vajec vyjmeme žloutky, prolisujeme je a vmícháme do 1/3 bešamelu s karí. Směsí naplníme půlky bílků.

  • 3

    Naplněné bílky vyrovnáme do zapékací mísy, zalijeme zbylou omáčkou smíchanou se smetanou a zapečeme asi 10 minut v horké troubě.

Komentáře k receptu