Zadělávaná kachna
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Kachna mražená
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1355 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 122 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 392.2 mg
- Vláknina 15391 mg
- Vitamín A 15391 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kachnu naporcujeme, osolíme, mírně podlijeme vodou a upečeme na sádle za stálého podlévání.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme 250 ml vody. Přidáme rajčatový protlak, nasekaný česnek, pepř, bobkový list, sůl, povaříme a procedíme na maso. Dusíme, až maso změkne. Pokrm podle chuti okyselíme a osladíme.