Vepřové kotlety podle uzenářky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 5 ks Pepř černý celý
- 4 ks Vepřové kotlety
- 0.25 l Vývar z hovězích kostí
- 1.5 dl Víno bílé
- 0.07 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 24 g
- Sodík 2546 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 87.2 mg
- Draslík 1324.8 mg
- Vláknina 31539.2 mg
- Vitamín A 31539.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Zalijeme po částech vínem a vývarem, osolíme, přidáme zrnka pepře a 30 minut dusíme.
-
2
Omyté kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Mírně je podlijeme a dusíme v připravené omáčce doměkka. Potom je přendáme na nahřátou mísu.
-
3
Omáčku procedíme, přidáme do ní nakrájené okurky, hořčici a nalijeme ji na maso.