Holštýnský řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1343 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 380 mg
- Draslík 699.4 mg
- Vláknina 2723 mg
- Vitamín A 2723 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a osolíme. Opečeme je na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
-
2
Na jiné pánvi usmažíme na másle sázená vejce - volská oka. Maso i vejce necháme na teplém místě.
-
3
Šťávu z masa podlijeme trochou vývaru a povaříme. Na řízky položíme volská oka, proužky sardelových řezů a do jejich středu vložíme po jednom kaparu. Řízky obložíme plátky citronu a snítkou petrželky.
-
4
Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.