Hovězí maso na mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.75 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 134.8 mg
  • Vláknina 3920.5 mg
  • Vitamín A 3920.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso protkneme 20 g slaniny a zavážeme nití.

  • 2

    Na pekáčku necháme mírně rozškvařit 40 g nakrájené slaniny s nakrájenou cibulí, celerem a mrkví. Přidáme máslo a maso i zeleninu necháme zrůžovět.

  • 3

    Potom maso osolíme, odlijeme přebytečný tuk a maso zalijeme mlékem. Přivedeme k varu, pekáček vložíme do trouby a maso zvolna pečeme asi 2 hodiny.

  • 4

    Šťávu procedíme, vlijeme k masu a přidáme trochu citronové šťávy. Pokrm už jen prohřejeme.

Komentáře k receptu