Hovězí maso na mléce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 106 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 134.8 mg
- Vláknina 3920.5 mg
- Vitamín A 3920.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso protkneme 20 g slaniny a zavážeme nití.
-
2
Na pekáčku necháme mírně rozškvařit 40 g nakrájené slaniny s nakrájenou cibulí, celerem a mrkví. Přidáme máslo a maso i zeleninu necháme zrůžovět.
-
3
Potom maso osolíme, odlijeme přebytečný tuk a maso zalijeme mlékem. Přivedeme k varu, pekáček vložíme do trouby a maso zvolna pečeme asi 2 hodiny.
-
4
Šťávu procedíme, vlijeme k masu a přidáme trochu citronové šťávy. Pokrm už jen prohřejeme.