Kapustový nákyp II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 12 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 196.3 mg
- Draslík 1195.6 mg
- Vláknina 10567.3 mg
- Vitamín A 10567.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 302.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka, necháme okapat a nasekáme.
-
2
Do rozehřátého másla přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko a povaříme na hustou kaši. Necháme polovychladnout, vmícháme postupně žloutky, kapustu, osolíme, okořeníme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh.
-
3
Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a směs do ní vložíme. Pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
-
4
Nákyp podáváme ihned po upečení se saláty.