Ztracená vejce v rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 8 krajíc Veka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Bešamel
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 275 mg
  • Draslík 324.2 mg
  • Vláknina 2129 mg
  • Vitamín A 2129 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata rozkrojíme a vydlabeme. Vejce rozklepneme do vařící osolené a okyselené vody a uvaříme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky a opražíme.

  • 2

    Do vydlabaných rajčat vložíme lžičku šunky, na ni položíme ztracené vejce, přelijeme bešamelem, posypeme nasekanou petrželkou a prohřejeme.

  • 3

    Podáváme s plátky veky osmaženými na másle.

Komentáře k receptu