Ztracená vejce v rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 22 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 275 mg
- Draslík 324.2 mg
- Vláknina 2129 mg
- Vitamín A 2129 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata rozkrojíme a vydlabeme. Vejce rozklepneme do vařící osolené a okyselené vody a uvaříme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky a opražíme.
-
2
Do vydlabaných rajčat vložíme lžičku šunky, na ni položíme ztracené vejce, přelijeme bešamelem, posypeme nasekanou petrželkou a prohřejeme.
-
3
Podáváme s plátky veky osmaženými na másle.